Bestuur

Het bestuur van Dansstudio Crescendo bestaat uit 4 enthousiaste mensen, die vanuit hun passie voor dans de organisatie van deze dansschool op zich nemen.

  • De voorzitster en bezielster van Dansstudio Crescendo is Elfi Van Bergen. 
    Elfi 
    staat in voor de algemene organisatie, en geeft een groot aantal van de lessen klassiek ballet.
  • Carine Maasen is penningmeester en staat samen met Elfi in voor alles wat met boekhouding te maken heeft.
  • Ine Jansen is secretaris en staat in voor het beheer van onze kostuums.
  • Birthe Drijkoningen is ondervoorzitster en staat in voor onze wedstrijdteams.

Verder wordt het bestuur ondersteund door ons docententeam en het oudercomité.

bestuur.jpg

Overzicht dansdocenten 2019-2020

docenten

 

Elfi Van Bergen, algemene leiding Dansstudio Crescendo en docente klassiek ballet en pilates

Elfi staat reeds 15 jaar aan het hoofd van Dansstudio Crescendo en ze zorgt ervoor dat de dansstudio inspeelt op de noden van de danswereld van vandaag: een leuk en uitdagend lesaanbod voor onze amateurdansers, maar ook gerichte doorstroommogelijkheden naar het professionele danscircuit voor wie hier interesse in heeft.

Elfi studeerde af als bachelor dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en behaalde tevens haar bachelor als ergotherapeute. Ze behaalde haar diploma als geregistreerde balletdocente bij de Royal Academy of Dance in Londen en gaat nog steeds meerdere keren per jaar naar Londen om zich hier verder in bij te scholen. Verder behaalde ze in 2017 haar certificaat als pilatesdocente. Elfi is een ervaren dansdocente met een enorme passie voor dans, ballet, haar dansers en haar dansstudio! Ze gaat dan ook tot het uiterste om het beste uit haar dansers te halen. 

 

Daisy Devries, docente modern jazz juniors, teens en adults

Daisy is een gepassioneerde professionele dansdocent (Fontys Dansacademie) die steeds het beste uit de dansers wil halen. Zo heeft ze onze wedstrijdteam dit jaar succesvol begeleid en hebben ze diverse prijzen gewonnen! Zo behaalden haar dansers van DSC Art (17+) de 1e prijs in het Europees Kampioenschap Dancestars modern-jazz, en behaalde haar jongste groep DSC Unicorn (12-14j) de 3e plaats op het Belgisch Kampioenschap Dancestars. Daisy combineert in haar lessen techniek, expressie, creativiteit en dansantheid op een gevarieerde manier. 

 

Tine Vrinssen, docente ballet  en yoga (kinderen, tieners en volwassenen)

Tine danst al van jongs af aan en is een energieke en ervaren dans- en yogadocent! Ze behaalde de postgraduaat 'Instructor Dans' aan de PXL. Daarnaast is ze ergotherapeute, volgde ze een opleiding tot kinderyogadocent en behaalde ze in 2018 ook haar diploma als yogadocent! Ook als danser blijft Tine zich bijscholen. Zo legde ze in 2018 nog haar balletexamen van Advanced foundation af! 

 

Gwen Kiggen, docente showteam kids & solo/duo training wedstrijden

Gwen is een jonge gedreven danser en docent. Al vele jaren danst ze intensief bij Dansstudio Crescendo en timmert ze aan haar weg als danser en dansdocent.  In 2016 behaalde ze het diploma initiator jazzdans via Danssport Vlaanderen, en in augustus 2018 startte ze aan de opleiding tot dansdocent aan de Fontys Dansacademie in Tilburg! Verder volgde ze diverse bijscholingen en workshops in binnen- en buitenland en won ze als danser reeds meerdere prijzen!

 

Birthe Drijkoningen, docente modern, ballet en musical

Birthe is een gedreven jonge danser en dansdocent, die reeds vele jaren erg actief is binnen Dansstudio Crescendo. Naast animator in het jeugdwerk heeft ze ook vele bijscholingen en dansworkshops gevolgd, en blijft ze zich verder verdiepen in het dansdocentschap. Verder volgt ze momenteel de opleiding tot ergotherapeute. Ook als danser blijft ze zich verder uitdagen door deel te nemen aan wedstrijden, balletexamens, stages en workshops. Zo werd ze dit jaar 1e met haar solo modern tijdens het Europees kampioenschap van Dancestars!

 

Cleo Ganzeman, docente modern/hedendaagse dans 

Cleo is een jonge gedreven danser en docente, en startte in september 2018 nieuw in onze dansstudio. Ze behaalde haar bachelor Docent dans in Arhnem en volgende daarna vele bijscholingen in onder meer New York en Londen. Ze is een artistieke docent die voorbij de techniek kijkt, op zoek naar bewegingsvrijheid. In september 2019 zullen we haar even moeten missen, omdat ze dan voor 6 maanden naar New York trekt om zich verder bij te scholen en haar danskennis nog meer te verruimen. Vanaf januari 2020 zal Cleo terug deel uitmaken van ons team!

 

Ine Jansen, docente modern jazz volwassenen en basisniveau klassiek ballet

Ine danst reeds 15 jaar bij dansstudio Crescendo en volgde daarnaast verschillende workshops en dansstages bij o.m. Laurent Flament, Raymond Esterhuizen,... Daarnaast is ze logopediste. Deze vrolijke docent geeft reeds verschillende jaren les binnen onze dansstudio, en ook volgend schooljaar zal ze met veel enthousiasme onze volwassenen (20+) de moderne danstechniek bijbrengen. Daarnaast zal ze ook de beginnende balletdansers de basis van klassiek ballet bijbrengen. 

 

Greet Reekmans, docente kleuterballet, ballet en danstechniek

Greet is reeds vele jaren actief binnen onze dansstudio, en volgde verschillende dansopleidingen en bijscholingen. Als leerkracht lager onderwijs werd ze ook opgeleid om bewegingsexpressie te geven aan kinderen, wat zeker een meerwaarde is als dansdocent. Greet is een ervaren dansdocent met een goede danstechnische kennis, die ze gericht kan overbrengen naar de leerlingen. 

 

Lauranne Ruymen, docente kidsdance 1 & kidsdance 2 & danstechniek kleuters

Lauranne danst reeds vele jaren bij Dansstudio Crescendo, en heeft ook reeds enkele jaren lesgeefervaring binnen onze studio. Het voorbije schooljaar was ze er omwille van Erasmus even niet bij, maar vanaf september 2019 staat ze weer klaar om haar kennis over te brengen naar onze jonge dansers! 

 

Sarah Kerkhofs, docente modern jazz kids 

Sarah had de dansmicrobe al vroeg te pakken en heeft een ruime dansachtergrond, gaande van ballet en moderne dans tot hiphop/streetdance. Naast wekelijks vele uurtjes op de dansvloer te staan volgde ze ook vele dansworkshops en stages in binnen- en buitenland. Ze zal op zaterdag de lessen modern en kidsdance verzorgen voor het 3e en 4e leerjaar!

 

Lauren Kosten, docente ballet basisniveau

Lauren danst al vele jaren, zowel modern als ballet. In 2016 trok ze voor een jaar naar New York, waar ze zich verder verdiepte in zowel ballet (Ballet Academy East) als hiphop, street jazz en heels (SassClass) waar ze les kreeg van vele internationale dansers en choreografen. Ook nu nog blijft ze zich bijscholen door het volgen van workshops en balletlessen. 

 

Stefanie Snoeks, docente kleuterballet en kids dance 1 in Meeuwen

Stefanie danst reeds bij Dansstudio Crescendo sinds het prille begin in 2004, en geeft sinds 2017 ook les aan onze jongste kids. Ze zal in Meeuwen het beste uit onze kleuters halen! In het dagelijkse leven werkt Stefanie als psychologe. 

 

Tom Theunis, docent teensdance & urban

Tom is een energieke en ervaren danser en dansdocent met een heel eigen stijl waarin hij verschillende hiphop-stromingen combineert met andere dansstijlen zoals moderne dans. Creativiteit, tempo en expressie zijn hier steeds een belangrijk onderdeel van. Tom zal naast zijn lessen ook ons urban team trainen om deel te nemen aan wedstrijden. 

 

Laure Peeters, docente kleuterballet

Na een jaar te hebben geassisteerd bij het lesgeven aan jonge kinderen, en stapje voor stapje meer en meer zelfstandigheid te krijgen binnen het lesgeven, is Laure nu helemaal klaar om van start te gaan als dansjuf voor onze kleuters op woensdag. Laure danst al verschillende jaren bij Dansstudio Crescendo en werd begeleid en opgeleid door Elfi als kleuterdansdocent. 

 

Leen Houben, docente pilates / bodyworkout

Leen danst al van jongs of aan modern en ballet, en is daarnaast zwemster. Zo werd ze in 2016 sportvrouw van Bree. Ze volgde de opleiding bachelor Lichamelijke Opvoeding en geeft reeds verschillende jaren les in pilates en bodyworkout. 

 

Jolien Ooms, docente kleuterballet & danstechniek Peer

Jolien is op jonge leeftijd met dans begonnen en heeft al vele uren doorgebracht in de danszaal. Hoewel ze een passie heeft voor ballet en modern, heeft ze ook al vaak van andere stijlen zoals hiphop kunnen proeven. Als kleuterjuf is ze opgeleid om kleuters op een creatieve en expressieve manier kennis te laten maken met ballet. 

 

Lotte Hermans, docente kleuterballet Oudsbergen

Lotte is een jonge danser en docente. Ze danst sinds haar vijfde bij Dansstudio Crescendo en heeft een achtergrond in verschillende stijlen: moderne dans, ballet, twirling (Belgisch kampioene in de categorie Super X-strutting). Sinds 3 jaar assisteert ze tijdens de lessen kleuterballet en het afgelopen jaar toonde ze dat ze uitgegroeid is tot een volwaardige dansdocente bij Crescendo. 

 

Charlotte Theuwissen, docenten kleuterballet Bree

Charlotte maakt al vanaf het prille begin deel uit van Dansstudio Crescendo. Eerst als danseres, later ook als balletdocente voor onze allerkleinste dansertjes. Charlotte heeft reeds verschillende jaren ervaring in het geven van balletlessen aan kleuters en met haar lieve en geduldige aanpak weet ze de kleuters te boeien tijdens haar lessen!

 

Dries Stals, docent Circus

Dries startte in 2009 met jongleren, en al snel kwam er ook de eenwieler bij. Hierna legde hij zich toe op zowat alles wat bij in de circuswinkel kon vinden. Zijn interesse in circus bleef groeien en in 2011 werd hij begeleider in de circuskunsten aan het Vlaams circuscentrum. Naast de circuslessen in onze studio, verzorgt hij met Sirkus & Baloens lessen, workshops, kampen, teambuildings en animaties. 

logocrescendo

© 2019 Dansstudio Crescendo
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top