DSC Art haalt 1e plaats op Europees Kampioenschap Dancestars!

Op 4 en 5 mei schitterden de wedstrijddansers van Dansstudio Crescendo uit Bree op het podium in Veldhoven, tijdens het Europees Kampioenschap van Dancestars. Alle dansers deden het geweldig en de oudste wedstrijdgroep ging zelfs met de 1ste plaats in hun categorie naar huis!

Reeds verschillende jaren nemen de wedstrijdgroepen van Dansstudio Crescendo regelmatig deel aan wedstrijden, maar het was dit jaar voor het eerst dat ze deel mochten uitmaken van een Europees Kampioenschap! Het was een druk en spannend weekend, maar onze dansers en choreografen werden beloond voor hun harde werk!

DSC Art (17+jaar, choreo Daisy Devries) werd Europees Kampioen in hun categorie, Birthe Drijkoningen behaalde de 1ste plaats met haar moderne solo, en Gwen Kiggen en Birthe Drijkoningen werden 2de met hun balletduet!

Ook de dansers van DSC Unicorn (12-13 jarigen) deden het schitterend tijdens hun 1ste wedstrijdseizoen, maar na een mooie 3de plaats tijdens het Belgisch Kampioenschap vielen ze nu helaas net buiten de prijzen.

Wil jij ook deel uitmaken van deze wedstrijdteams? Op zondag 2 juni en 1 september kan je auditie komen doen! De dansstudio zoekt nog gedreven dansers voor volgende categorieën: Modern: 10+j / 13+j / 17+j en Urban: 13+j

59325869 847597645633065 8689646058822696960 n

 

Staande ovaties voor jubileumstuk 'Assepoester'

Op 16 en 17 februari 2019 stonden de dansers van Dansstudio Crescendo & de kunstacademie Noord-Limburg (afdeling Oudsbergen) op het podium van het Dommelhof in Pelt. Meer dan 1.200 toeschouwers konden genieten van vier opvoeringen van ‘Assepoester’ ter ere van het 15-jarig bestaan van Dansstudio Crescendo. De dansers konden steeds rekenen op een staande ovatie van het publiek.

In 2004 was het Elfi Van Bergen die een amateur opleiding ballet opstart in Oudsbergen. In 2009 volgde de samenwerking met de Kunstacademie Noord-Limburg (Kanl) en groeide haar studio uit tot een vaste waarde in Oudsbergen onder de naam Ballet Crescendo. Nu 15 jaar later is het dansstudio Crescendo geworden met een uitgebreid aanbod van dansstijlen, leslocaties en tal van doorgroeimogelijkheden binnen de danswereld. ‘We hebben 360 leerlingen die wekelijks les komen volgen.

“Hiervoor werken we met 17 docenten samen en kunnen de leerlingen lessen volgen in Oudsbergen, Bree en Peer”, vertelt Elfi fier. Daarnaast zijn er nog de leerlingen van de kunstacademie die één of meerdere uren dans volgen. “Een succesvolle samenwerking die we zeker willen doortrekken in de volgende 15 jaren.”

Om het 15-jarig bestaan van de dansstudio te vieren wilde men iets speciaals doen. Samen met haar docenten, haar vriend Joran Custers en Kanl heeft Elfi een grootse voorstelling op poten gezet. Op de Cinderellasuite van de Russische componist Prokofiev maakte ze haar eigen ballet/modern vertaling.

Door het decorteam werd gezocht naar de authentieke attributen en werd het bijna 6 meter hoge decor gemaakt. “Daarnaast hebben we nog decors uit Destelbergen en komt de gouden koets van Assepoester uit Antwerpen”, aldus Elfi.

Naast decors was het zoeken naar de juiste kleding een heel huzarenstuk. Vanuit verschillende dans- en balletwinkels uit het Verenigd Koninkrijk komen de kostuums. Het gouden schoentje is gemaakt bij Atelier van Eveline Kühn uit Genk. Elk pareltje op deze speciale spitsen is er met de hand opgenaaid. Daarnaast maakte Eveline nog enkele kostuums voor de hoofdrollen waaronder de Prins Guillaume. Deze rol werd gedanst door Michael Iongbloed die bij het grote publiek bekend zal zijn als finalist van SYTYCD.

“Na deze voorstelling is het weer tijd om te werken aan onze volgende voorstelling! In ‘Straatbeeld’ zullen onze moderne en urban dansers het beste van zichzelf laten zien, op 18 mei 2019 in Oudsbergen”, zo besluit Elfi Van Bergen.

Foto’s: Hennie Heeren en Marc Faes

Assepoesterrooster

 

© 2019 Dansstudio Crescendo
Joomla Templates by Joomzilla.com
Back to Top