Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Wie de juiste techniek onder de knie heeft, vermindert het risico op kwetsures. Wie een degelijke basis klassiek heeft gevolgd, zal zich sneller kunnen ontplooien in gelijk welke andere dansvorm.

Binnen Dansstudio Crescendo volgen we het systeem van de Royal Academy of Dance (RAD): een wereldwijd onderwijssysteem dat ernaar streeft om de standaard van klassiek ballet hoog te houden. Elfi Van Bergen is een geregistreerd RAD docent (ARAD) en behaalde tevens haar bachelor docent dans met specialisatie klassiek ballet (Vaganova).

Kleuters kunnen vanaf 3 jaar kleuterballet volgen, waar we op een speelse en creatieve manier de beginselen van klassiek ballet aanleren. Meer info over de dansmogelijkheden voor kleuters kan u hier terugvinden.

Amateur (1 of 2u/week)

Vanaf het 1e leerjaar raden we de leerlingen aan om 2u/week ballet te volgen, om op die manier de juiste basis te verkrijgen. Vanaf het 3e leerjaar kunnen leerlingen (amateur) balletexamens afleggen aan de RAD (geen verplichting). Dit zijn de zogenaamde graad-examens van de RAD.

Wil je op wat latere leeftijd starten met ballet maar wel instromen met leeftijdsgenoten, of ben je 10+ en wil je slechts 1u/week ballet volgen? Dan kan dit in de basislessen ballet.

Ook voor volwassenen bieden we balletlessen aan op verschillende niveaus, voor dansers met of zonder ervaring.

De lessen in het zalmroze zijn enkel toegankelijk voor dansers die minimaal 1 andere balletles/week volgen (= Semi-professionele lessen).

Semi-Professioneel (>3u/week)

Vanaf het 5e leerjaar is er de mogelijkheid om een extra les (enkel als aanvulling op de graadlessen hierboven) te volgen voor onze extra gemotiveerde dansers, dit als voorbereiding op de semi-professionele vocational examens. Hierin starten we dan ook met werken op pointes/spitsen. Deze lessen staan in het zalmroze aangeduid in het rooster.

Daarnaast begeleiden we dansers die graag willen deelnemen aan wedstrijden of evenementen individueel of in groep.

Wil je nog meer ballet? Dan kan je de les Ballet specialisatie volgen. In deze les werken we met een kleine groep balletleerlingen die minimaal 4u/week ballet volgen. We verfijnen de ballettechniek (12+j) en werken aan balletrepertoire.

Lesgeld

Voor de lessen klassiek ballet hanteren we een uniform vanaf het 1e leerjaar. Kleuters dragen een effen roze balletpak en balletschoenen. Dit alles kan worden aangekocht via onze webshop vanaf 15/8.

Toonmoment: 24 + 25 oktober 2020 Oudsbergen (kleuters + 1e/2e leerjaar)

Voorstelling: 13 + 14 maart 2021 Bree (afdeling Bree, Peer en Oudsbergen vanaf het 3e leerjaar)

Het lesgeld voor onze balletlessen voor dansers van 6 t.e.m. 18 jaar bedraagt €150/lesuur gedurende het hele schooljaar. Dansers vanaf 18+ jaar betalen €180/lesuur. Verder is er een éénmalige verzekeringskost van €10.
Op een 2e lesuur krijg je €20 korting, op het 3e lesuur €40 korting en vanaf het 4e lesuur krijg je steeds €80 korting. Verder is er ook nog een familiekorting van €10 vanaf het 2e gezinslid.