Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de basis van alle dansvormen. Wie de juiste techniek onder de knie heeft, vermindert het risico op kwetsures. Wie een degelijke basis klassiek heeft gevolgd, zal zich sneller kunnen ontplooien in gelijk welke andere dansvorm.

Binnen Dansstudio Crescendo volgen we het systeem van de Royal Academy of Dance (RAD): een wereldwijd onderwijssysteem dat ernaar streeft om de standaard van klassiek ballet hoog te houden. Elfi Van Bergen is een geregistreerd RAD docent (ARAD) en behaalde tevens haar bachelor docent dans met specialisatie klassiek ballet (Vaganova).

Kleuters kunnen vanaf 3 jaar kleuterballet volgen, waar we op een speelse en creatieve manier de beginselen van klassiek ballet aanleren. Meer info over de dansmogelijkheden voor kleuters kan u hier terugvinden.

Amateur (1 of 2u/week)

Vanaf het 1e leerjaar raden we de leerlingen aan om 2u/week ballet te volgen, om op die manier de juiste basis te verkrijgen. Vanaf het 3e leerjaar kunnen leerlingen (amateur) balletexamens afleggen aan de RAD (geen verplichting). Dit zijn de zogenaamde graad-examens van de RAD.

Wil je op wat latere leeftijd starten met ballet maar wel instromen met leeftijdsgenoten, of ben je 10+ en wil je slechts 1u/week ballet volgen? Dan kan dit in de basislessen ballet.

Ook voor volwassenen bieden we balletlessen aan op verschillende niveaus, voor dansers met of zonder ervaring.

Docent: Greet Reekmans (primary & graad 1), Birthe Drijkoningen (graad 1), Elfi Van Bergen (graad 1, 2, 4, 5 en vrije lessen), Ine Jansen (ballet basisniveau 1+2), Tine Vrinssen (ballet graad 3), Lauren Kosten (vrije les basisniveau)

Semi-Professioneel (>3u/week)

Vanaf het 6e leerjaar is er de mogelijkheid om een extra les (enkel als aanvulling op de lessen hierboven) te volgen voor onze extra gemotiveerde dansers, dit als voorbereiding op de semi-professionele examens. Hierin starten we dan ook met werken op pointes/spitsen. Daarnaast begeleiden we dansers die graag willen deelnemen aan wedstrijden of evenementen individueel of in groep.

Docent: Elfi Van Bergen

Lesgeld

Voor de lessen klassiek ballet hanteren we een strikt uniform vanaf het 1e leerjaar. Kleuters dragen een effen roze balletpak en balletschoenen. Dit alles kan in september bij de dansstudio worden aangekocht. Het basispakket (pakje/schoentjes/kousen) kost €50.

Toonmoment t.e.m. het 6e leerjaar op 22 of 23 februari 2020 in CC Cultuurpunt Gruitrode.
In 2021 hebben we weer een grote balletshow!

Het lesgeld voor onze balletlessen voor dansers van 6 t.e.m. 18 jaar bedraagt €150/lesuur gedurende het hele schooljaar. Dansers vanaf 18+ jaar betalen €180/lesuur. Verder is er een éénmalige verzekeringskost van €10.
Op een 2e lesuur krijg je €20 korting, op het 3e lesuur €40 korting en vanaf het 4e lesuur krijg je steeds €80 korting. Verder is er ook nog een familiekorting van €10 vanaf het 2e gezinslid.

Volgende lessen

20 jan

maandag - 16:30 - 17:20

0.83 U

20 jan

maandag - 17:20 - 18:10

0.83 U

20 jan

maandag - 17:45 - 19:15

1.5 U