Modern Jazz & Hedendaags

Modern zien we als de verzamelnaam voor diverse danstechnieken die door elkaar gebruikt worden in deze technische les. De stijl ontstond als tegenbeweging op de klassieke ballettechniek, maar maakt wel gebruik van een goede balletbasis.

Gevolg: een moderne, hedendaagse les kent veel meer vrijheid en expressieve bewegingsvormen.

In deze lessen werken we aan een correcte lichaamshouding en innerlijke kracht en balans. Maar ook je eigen unieke danstaal wordt gerespecteerd. In de hoofdrol spelen telkens de zwaartekracht, ademhaling, spanning en ontspanning. Dit alles in variërende tempi en intensiteiten (contraction / release).

Diverse sprongen, bewegingspatronen, uitdagende grondoefeningen, swings en veel meer komen aan bod in deze les modern.

 

In de lessen danstechniek voor onze kleuters vanaf 4 jaar tot en met onze 10-jarigen ligt de nadruk vooral op een swingende jazzles waarin danstechniek gecombineerd wordt met een leuke danscombinatie. Meer info over onze lessen danstechniek voor kleuters kan u hier terugvinden.

Vanaf 8 jaar hebben we een showteam modern jazz voor gemotiveerde dansers met een balletachtergrond die graag wat vaker op een podium staan. Hiervoor dien je geen auditie te doen.

Docent: Greet Reekmans (danstechniek 1), Birthe Drijkoningen (danstechniek 2 + showteam)

Vanaf 10 jaar starten we met het inbrengen van meer moderne elementen in de les, waardoor er ook meer nadruk komt te liggen op expressie en vrijheid. Vanaf 12 jaar is er de optie om Hedendaagse dans te volgen, waarbij de nadruk meer komt te liggen op vloerwerk.

Ook voor volwassenen bieden we lessen modern jazz aan op verschillende niveaus.

Voor dansers van 10 tot 12 jaar hebben we ook nog een showteam, voor dansers die niet willen deelnemen aan wedstrijden maar wel extra podiumkansen willen krijgen. Hiervoor dien je geen auditie te doen.

Vanaf 10 jaar kan je (na auditie) deel uitmaken van één van onze wedstrijdteams(*) modern jazz!

  • DSC Queens (10-12 jaar)
  • DSC Leap (13-16 jaar)
  • DSC Art (17+ jaar)

Daarnaast trainen we onze extra gemotiveerde dansers ook voor solo of duo modern jazz en kunnen ze hiermee ook deelnemen aan evenementen en wedstrijden.

Om deel te kunnen uitmaken van onze wedstrijdteams dien je minimaal 3 uur per week te dansen.

Docent: Sarah Kerkhofs (modern kids), Gwen Kiggen (DSC Queens), Birthe Drijkoningen (modern 2&4), Cleo Ganzeman (hedendaags), Daisy Devries (modern 3 & 5 & DSC Leap & DSC Art), Ine Jansen (volwassenen).

Lesgeld

Voor deze lessen dragen de dansers geen strikt uniform. Ze dragen een zwarte legging of short, en een zwart t-shirt of topje. Vanaf 10 jaar mogen de dansers ook ‘teentjes’ dragen om het draaien te vergemakkelijken. Deze zijn in september tijdens de koopdagen te verkrijgen in de dansstudio.

Voor de kleuters en danstechniek 1 is er een toonmoment op 22 of 23 februari 2020 in CC Cultuurpunt Gruitrode. Dansers vanaf het 2e leerjaar (vanaf danstechniek 2) nemen deel aan onze grote voorstelling modern/urban op 2 en 3 mei 2020 in de Zeepziederij in Bree.

Het lesgeld voor onze moderne lessen voor dansers van 6 t.e.m. 18 jaar bedraagt €150/lesuur gedurende het hele schooljaar. Dansers vanaf 18+ jaar betalen €180/lesuur. Verder is er een éénmalige verzekeringskost van €10.
Op een 2e lesuur krijg je €20 korting, op het 3e lesuur €40 korting en vanaf het 4e lesuur krijg je steeds €80 korting. Verder is er ook nog een familiekorting van €10 vanaf het 2e gezinslid.
Voor onze wedstrijdteams gelden er aparte tarieven omdat hier ook reeds het inschrijfgeld voor de wedstrijden zit inbegrepen.

Volgende lessen

20 jan

maandag - 19:15 - 20:15

1 U

20 jan

maandag - 19:15 - 20:15

1 U

21 jan

dinsdag - 17:30 - 18:20

0.83 U