Modern Jazz & Hedendaags

Modern dans ontstond als tegenbeweging op de klassieke ballettechniek, maar maakt wel gebruik van een goede balletbasis. Gevolg: een moderne, hedendaagse les kent veel meer vrijheid en expressieve bewegingsvormen.

In deze lessen werken we aan een correcte lichaamshouding en innerlijke kracht en balans. Maar ook je eigen unieke danstaal wordt gerespecteerd. In de hoofdrol spelen telkens de zwaartekracht, ademhaling, spanning en ontspanning. Dit alles in variërende tempi en intensiteiten (contraction / release). Diverse sprongen, bewegingspatronen, uitdagende grondoefeningen, swings en veel meer komen aan bod in deze les modern.

In de lessen danstechniek (1e-4e leerjaar) ligt de nadruk vooral op een swingende jazzles waarin danstechniek gecombineerd wordt met een leuke danscombinatie.

Vanaf 7 jaar hebben we een showteam modern jazz voor gemotiveerde dansers die graag wat vaker op een podium staan. Voor onze showteams moet je geen auditie doen. Wel dien je minimum 2u/week te dansen.

Nieuw vanaf september 2020 zijn onze lessen AcroDance! Meer info kan je hier terugvinden (7+j/12+j).

Vanaf 10 jaar starten we met het inbrengen van meer moderne elementen in de les, waardoor er ook meer nadruk komt te liggen op expressie en vrijheid. Vanaf 12 jaar is er de optie om Hedendaagse dans te volgen, waarbij de nadruk meer komt te liggen op vloerwerk.

Ook voor volwassenen bieden we lessen modern jazz aan op verschillende niveaus.

Vanaf 8 jaar kan je (na selectie/auditie) deel uitmaken van één van onze wedstrijdteams modern jazz!

  • DSC Sparkle (3e-5e leerjaar)
  • DSC Queens (6e leerjaar – 2e middelbaar)
  • DSC Leap (3e-5e middelbaar)
  • DSC Art (17+ jaar)

Daarnaast trainen we onze extra gemotiveerde dansers ook voor solo of duo modern jazz en kunnen ze hiermee ook deelnemen aan evenementen en wedstrijden.

Om deel te kunnen uitmaken van onze wedstrijdteams dien je minimaal 3 uur per week te dansen en te slagen voor een auditie/selectie door onze docenten.

Lesgeld

Voor deze lessen dragen de dansers geen strikt uniform. Ze dragen een zwarte legging of short, en een zwart t-shirt of topje. Vanaf 10 jaar mogen de dansers ook ‘teentjes’ dragen om het draaien te vergemakkelijken. Dit alles kan u online bestellen in onze webshop vanaf 15/8!

Het lesgeld voor onze moderne lessen voor dansers van 6 t.e.m. 18 jaar bedraagt €150/lesuur gedurende het hele schooljaar. Dansers vanaf 18+ jaar betalen €180/lesuur. Verder is er een éénmalige verzekeringskost van €10.
Op een 2e lesuur krijg je €20 korting, op het 3e lesuur €40 korting en vanaf het 4e lesuur krijg je steeds €80 korting. Verder is er ook nog een familiekorting van €10 vanaf het 2e gezinslid.
Voor onze wedstrijdteams gelden er aparte tarieven omdat hier ook reeds het inschrijfgeld voor de wedstrijden zit inbegrepen.