Pilates & Yoga

Yoga

Yoga is een levende wetenschap en filosofie die gedurende jaren is ontwikkeld en deze ontwikkeling gaat nog steeds verder.

In een yogales ervaren we de grondbeginselen van yoga: beweging, volledig leren ademen en daarin spanning erkennen en ruimte voor loslaten toelaten. Zonder te forceren, te presteren en meer voelen en ervaren.

We bieden yogalessen aan voor kinderen vanaf 8 jaar, tieners en volwassenen. Bij volwassenen maken we het onderscheid tussen 3 yoga vormen:

  • Yoga Flow is een actieve les die het vuur in jezelf aanwakkert (Bree)
  • Yin yoga is meer gericht op ontspanning en in verbinding komen met jezelf. (Bree)
  • Vinyasa yoga is een dynamische yogavorm waarin de opgebouwde houdingen in een flow achter elkaar opvolgen. Yin (ontspanning) en Yang (inspanning) in balans. (Maasmechelen)

Pilates/BBB

Pilates is een bewegingsdiscipline ontwikkeld door Joseph Pilates begin de jaren 1920. De focus ligt op het versterken van ons “ Power house”, ons natuurlijk korset met name de buik- rug- en bekkenspieren, om het lichaam in balans te brengen en onze wervelkolom te ondersteunen en te verlengen. We combineren de pilates mat oefeningen met cardio training (BBB) om zo tot een grondige algemene workout te komen.

Body Workout / Houding & Beweging

In de actieve les ‘Body workout‘ nemen we het hele lichaam onder handen. Het is een les met een behoorlijk tempo. Hier wordt gewerkt aan conditie, kracht en lenigheid. Zowel grondoefeningen als bewegen door de ruimte komen aan bod.

 

In de les ‘Houding & beweging‘ baseren we ons op Floor-barre. Gebruik maken van de vloer, zonder de druk van de zwaartekracht zullen de oefeningen van de Floor-barre gewrichten en spieren versterken. Deze les heeft een rustige opbouw en geeft je de mogelijkheid om de beweging in je eigen tempo te verwerken. Aandacht gaat naar het versterken en verlengen van je spieren. Ideaal voor iedereen die zich bewust wil zijn van zijn lichaamshouding, vorm, balans en ademhaling.

Kleding

Kleding: In de bewegingslessen dragen we een legging of jogging en T-shirt of topje. Daarnaast dragen we steeds sokken en nemen we een handdoek mee. Matjes zijn aanwezig maar je mag natuurlijk ook je eigen matje meenemen.

Geschikte kleding kan je hier ook bestellen.

Lesgeld

Het lesgeld voor kinder- en tieneryoga bedraagt €170/schooljaar.

Voor volwassenen betaal je €180/lesuur voor het hele schooljaar.

Verder betaal je 1x/jaar de verzekering van €10.

Bewegingslessen voor volwassenen kan je ook volgen met een 10-beurtenkaart. Deze kaart kost €95 en blijft 1 jaar geldig na aanvangsdatum.